U Opatiji predstavljena treća knjiga u ediciji Puntape o ljubavi na čakavskom

»Ćeš me, nećeš me« nudi srce na dlanu
OPATIJA » Treća čakavska zbirka poezije iz Biblioteke Puntape Izdavačke kuće Adamić, predstavljena je sinoć uz suorganizaciju Katedre čakavskog sabora Opatija u dupkom punoj opatijskoj Villi Angiolini. Promociju je ležerno, uz dobro prepoznatljivu dozu humora vodila urednica sve tri knjige izašle u istoj biblioteci, i sama pjesnička duša Rajka Jurdana Šepić, a u glazbenom programu koji je ljubavlju ispunio svaki kantunić najstarije vile na ovim prostorima nastupili su Mirjana Bobuš, Silvana i Duško Jeličić i Dražen Turina Šajeta. Nova knjiga na više od 200 stranica donosi ljubavnu čakavsku poeziju koju su sa čitateljskom publikom odlučila podijeliti 64 autora, a tridesetak ih se jučer i odazvalo premijernoj promociji, te su odabrane radove recitirali pred ljubiteljima pisane riječi koji su ih znali uvijek iznova nagraditi toplim pljeskom.
 
Uz Rajku Jurdana Šepić, direktora Izdavačke kuće Adamić Dragana Ogurlića, te uime Katedere čakavskog sabora Opatija Mariju Trinajstić, najbolji prikaz najnovijeg ukoričenog bisera iz edicije Puntape dala je profesor emeritus dr. Katica Ivanišević i sama rodom čakavka i zaljubljenica u knjige i poeziju. Prema njezinim riječima, izlazak treće knjige čakavske poezije iz Biblioteke Puntape je itekako značajan jer pisana riječ ostaje generacijama da ju ne zaborave, a kada je o zastupljenosti čakavske poezije na državnoj razini riječ, zaključila je kako poezija na našem, domaćem jeziku nije dovoljno zastupljena i svi koji pišu trebaju se istinski i uporno boriti da se to promijeni i da se njihovi stihovi pojave i objave u antologijama pjesništva.

– Pjesnici nam daruju svoje srce na dlanu, a po mojoj ocjeni najbolji dio ove zbirke čine erotske pjesme koje su pune snage, osjećaja i žestine. Neka ovo večeras bude prava svečanost ljubavi – poželjela je autorima i publici prof. Ivanišević, a zatim se cijela dvorana prepustila tom svima dragom »ča« i tom svima znanom no ipak tajanstvenom području – ljubavi. (A.K.I.)