Poruka greške

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters u drupal_get_feeds() (linija 394 od /home/nakladaval/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _menu_load_objects() (linija 579 od /home/nakladaval/public_html/includes/menu.inc).

Boris Dežulović gimnazijalcima pričao o Luciću

SMIJEH SLOBODE – Melodije Predraga i Lucića

Prva riječka hrvatska gimnazija i Naklada Val bili su organizatori gostovanja poznatog književnika, kolumniste i feralovca Borisa Dežulovića u petak 21. veljače 2020. u 13,30 sati u RiHub-u u Rijeci, Ul. Ivana Grohovca 1/a. Susret se održao u sklopu gimnazijskog Književnog programa "Rijeka riječi" i s njim povezanog izbornog predmeta Kreativno čitanje i pisanje za učenike trećih i četvrtih razreda koji vode profesorice Helena de Karina i Sandra Vidović, a financijski podržava Grad Rijeka. U sklopu programa učenici se bave recentnom hrvatskom književnom produkcijom i prvi su srednjoškolci u Hrvatskoj koji proučavaju Predraga Lucića i značaj njegova satiričnog književnog opusa za društvo. Susret s Borisom Dežulovićem učenici su zamislili i proveli kao svojevrsni hommage Luciću tijekom kojega je Dežulović približio gimnazijalcima djelovanje svog preminulog prijatelja, govorio o Feral Tribuneu i važnosti satire za zdravlje društva. Susret u RiHub-u moderirali su Morana Mladić i Tomas Kurbanović.