Promocije

Boris Dežulović gimnazijalcima pričao o Luciću

SMIJEH SLOBODE – Melodije Predraga i Lucića

Prva riječka hrvatska gimnazija i Naklada Val bili su organizatori gostovanja poznatog književnika, kolumniste i feralovca Borisa Dežulovića u petak 21. veljače 2020. u 13,30 sati u RiHub-u u Rijeci, Ul. Ivana Grohovca 1/a. Susret se održao u sklopu gimnazijskog Književnog programa "Rijeka riječi" i s njim povezanog izbornog predmeta Kreativno čitanje i pisanje za učenike trećih i četvrtih razreda koji vode profesorice Helena de Karina i Sandra Vidović, a financijski podržava Grad Rijeka.

Na Sajmu u Puli predstavljana "Rijeka ili smrt!"

Na Sajmu knjiga u Puli 8.12.2019. upriličena je iznimno zanimljiva promocija knjige riječke povjesničarke Tee Perinčić "Rijeka ili smrt! (D'Annunzijeva okupacija Rijeke 1919.-1921.)", u izdanju riječke Naklade Val. Autorica je tom prigodom pojasnila svoju tezu da je Rijeka s D'Annunzijem izgubila svoj kozmopolitski karakter.- U tih 16 D'Annunzijevih mjeseci završili su neki procesi koji su započeli puno prije; vratit ću se i do 1848. godine. Rijeka je luka, trgovačko središte, polako i industrijsko središte.

Predstavljena slikovnica "Potraga za pravom čokoladom"

Dvojezična raskošna slikovnica „Potraga za pravom čokoladom“ (hrvatsko-engleski tekst, ukrasna kutija + čokolada) splitske autorice Andrijane Grgičević i prisutne ilustratorice Maje Biondić iz Kastva, predstavljena je 28.2020. u Rijeci. Gost Knjižare Val bio je Marinko Biškić, splitski poduzetnik i vlasnik pogona čokolade Nadalina.

Prvo predstavljanje u Knjižari Val

Dr. Sanja Simper o antisemitizmu i rasnim zakonima fašističke Italije 1938.-1943.

S predstavljanja knjige dr. Sanja Simper „Židovi u Rijeci i liburnijskoj Istri u svjetlu fašističkog antisemitizma (1938. – 1943.)“ u Knjižari Val. Riječ je o masovnim stradanjima Židova u Židovskim općinama Rijeka i Opatija što je direktna posljedica antisemitizma i rasnih zakona fašističke Italije koji su pridonijeli "konačnom rješenju" kako ga je zamislio nacizam.

Stranice